Ilija Cvitanović glasao za omogućavanje doživotnog mandata Čovićevom zetu u BHANSI

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH.

”Predloženim izmjenama i dopunama ukidaju se ograničenja o dozvoljenom broju mandata za članove Agencije i za članove uprave, odnosno za direktora i za zamjenike direktora. Važećim odredbama zakona dozvoljena su samo dva mandata”, kazao je Smajić.

Deveta godina Primorca

Inače, na čelu Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) već drugi petogodišnji mandat nalazi se Davorin Primorac, zet lidera HDZ-a Dragana Čovića. Primorac je na čelu BHANSA-a 9 godina, a po dosadašnjem zakonu mogao je biti ukupno deset godina.

Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) predložila je u studenom prošle godine izmjene zakona po kojim bi bilo ukinuto ograničenje broja mandata na koje ista osoba može biti imenovana za direktora i zamjenika direktora ove agencije. Isto su predložili i za članove Vijeća BHANSA-e.

Izašao je spisak delegata koji su glasali ZA ove izmjene i time omogućili novi mandat Čovićevom zetu a među onima koji su glasali ZA nalazi se i Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 koji se predstavlja kao neka svojevrsna opozicija Draganu Čoviću ali očigledno samo za oči javnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *