IRAN NAPAO IZRAEL : Iran lansirao više od 200 dronova i projektila na Izrael

Iran je u subotu navečer pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima prema Izraelu. Dio njih je oboren, a sada je jedno od ključnih pitanja hoće li biti odgovora Izraela i u kojem obujmu unatoč pozivima iz međunarodne reakcije na suzdržanost.

07:58 Izraelska vlada vijećala je veći dio noći.

07:52 Jordan je otvorio svoj zračni prostor nakon što ga je zatvorio zbog napada Irana na Izrael, objavile su tamošnje vlasti.

07:47 Izraelski mediji pišu da se može očekivati značajan izraelski odgovor na iranski napad. Izraelski premijer Benjamin Netanyahu savjetuje se sa svojim najbližim krugom ministara o tome kako odgovoriti, napisao je Haaretz. Međunarodna zajednica poziva na suzdržanost.

07:45 Američki predsjednik Joe Biden, koji je u petak upozorio Iran da ne napada Izrael nakon što je rekao da se takav scenarij čini neizbježnim, obećao je da će stati uz Izrael protiv Irana, priopćila je Bijela kuća

07:45 Iran je rekao da je napad znak odmazde za navodni izraelski napad na iranski konzulat u Damasku u kojem je poginulo sedam časnika Revolucionarne garde. Iranskom napadu se pridružili Hezbolah i hutisti, koji su također lansirali nekoliko dronova prema Izraelu.

07:40 Iransko veleposlanstvo pri UN-u objavilo je da se ovom akcijom odmazda za napad može smatrati zaključenom. “U slučaju da izraelski režim napravi još jednu pogrešku, odgovor Irana bit će znantno oštriji”, navodi se u objavi iranske misije pri UN-u na društvenoj mreži X. “To je sukob između Irana i Izraela i Sjedinjene Države moraju ostati po strani”, zaključuje se.

07:40 Manji broj projektila zemlja-zemlja pogodio je Izrael, ranivši pritom jednu djevojčicu. Nanijeta je i šteta jednom vojnom postrojenju na jugu.

07:35 Iran je lansirao više od 200 dronova i krstarećih i balističkih projektila na Izrael, objavila je izraelska vojska u nedjelju, ali zasad bez većih posljedica. Brojni dronovi i krstareći projektili koje je Iran poslao na Izrael, oboreni su već iznad Sirije ili Jordana, i to uz pomoć i Amerikanaca i Britanaca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *