Izborna jedinica sjever: SDA listu nosi Mirza Drežnjak a na njoj bi se mogao naći i bivši NIP-ov član?

Prema saznanjima Hercegovački.ba područni odbori Stranke demokratske akcije donijeli su odluke za rangiranje kandidata na nadolazećim lokalnim izborima u Mostaru.

Prema informacijama koje imamo od izvora unutar same SDA aktuelni vijećnik u Mostaru Mirza Drežnjak bit će nosioc liste koalicije SDA, BH Zeleni i BPS Sefer Halilović na izbornoj jedinici Mostar – Sjever.

Drežnjak je svojevremeno nakratko napustio sjednicu vijeća kada se glasalo o uklanjanju ustaških grafita u Mostaru i tada nije bilo dovoljno ruku za usvajanje ove inicijative.

Drežnjak je inače porijeklom iz Jablanice.

Na listi zajedno s njim na broju 3 mogao bi se naći i bivši član NIP-a Aldin Mujan koji je samo za dvije godine uspio da iz NIP-a pređe u koaliciju zajedno sa SDA.

Podsjetimo Mujan je bio predsjednik Gradske skupštine mostarskog ogranka NIP-a a nakon prošlih općih izbora 2022. godine izašao je iz ove stranke nakon što je osvojio samo oko 400 glasova.

Broj dva na listi prema izbornim pravilima morao bi pripasti ženskom kandidatu a koga će SDA kandidirati na tu poziciju još nema informacija.

Uskoro ćemo pisati i o ostalim listama koalicija u Mostaru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *