Jučerašnji napad na školu i učenike izveli su pripadnici navijačke grupe „Ultras“, objavljujemo njihova imena

Jezivi snimak nasilja sa mostarske ulice uskoro je postao viralan na društvenim mrežama. Na njemu se vide dvojica huligana koji pokušavaju baciti baklju na srednju školu dok napadaju mladića koji ih u tome pokušava spriječiti.

Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona sa uobičajenim i predvidivim višesatnim zakašnjenjem informirala je uznemirenu javnost u Mostaru o teškom incidentu koji se danas oko podne dešavao u centru glavnog hercegovačkog grada.

Kako je saopćeno, „građani su prijavili da je došlo do tuče ispred Srednje mašinsko-ekonomske škole u Šantićevoj ulici nakon čega je na lice mjesta upućena patrola koja je sa vidnim povredema zatekla H.B.(22).“

Povrijeđeni mladić je policiji kazao da su on i njegov kolega K.A. pokušali spriječiti „dvije muške nepoznate osobe u duksericama sa kapuljačama na glavi“ koji su sa bakljama krenuli prema školi.

Prilikom pokušaja da spriječi huiligane da bace baklju na školu H.B. je, stoji u saopćenju MUP-a HNK, „zadobio povrede u predjelu glave.“

Jezivi snimak nasilja sa mostarske ulice uskoro je postao viralan na društvenim mrežama. Na njemu se vide dvojica huligana koji pokušavaju baciti baklju na srednju školu dok napadaju mladića koji ih u tome pokušava spriječiti

Prema pozdanim informacijama „Slobodne Bosne“ huligani su pripadnici navijačke grupe „Ultrasi“ koji nekažnjeno godinama siju strah i nasilje među građanima Mostara.

Prvi od njih Martino Prce, kako se vidi na snimku, udara nogom mladića dok drugi huligan po imenu Ivano Stanić nesretnog mladića gađa kamenom u glavu što se može tretirati i kao pokušaj ubojstva.

Napadnuti mladić koji je zadobio teške ozljede glave poznat je u Mostaru kao Haris P. i živi u naselju Salakovac.

Hoće li policija i tužiteljstvo napokon reagirati i uhvatiti se u koštac sa huliganima, ili će i dalje čekati da im to političke vođe odobre, trebalo bi se vidjeti uskoro.

( Slobodna Bosna )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *