Kadeti Veleža ‘prošetali’ se regionalnom ligom, od naredne sezone u Premijer ligi

“Ako ti je učitelj (trener) čovjek koji je igrao Ligu prvaka, poigravao se s jednim Makeleleom na Stamford Bridge stadionu Chelsea, u oči gledao Drogbu i Casillasa, u sprintu iz mjesta po 10-15 metara u dresu reprezentacije BiH protiv Španije ostavljao na ćevapima Puyola, onda možeš i moraš vjerovati u sebe da ćeš postati igrač.

Admir Vladavić je u Top 3 fudbalera iz BiH koji su ostvarili zavidnu internacionalnu karijeru, ali da je rođen, ponikao i krenuo iz BiH – iz stolačke Iskre u Velež i onda dalje – sve ostalo je istorija.

“Vladini lavovi” prošetali su se regionalnom ligom, a riječ je o momcima rođenim 2008.godine i oni će od naredne sezone biti članovi U17 Premijer lige BiH. Dobro upamtite sljedeća imena:

Elmin Mataradžić, Ahmed Hušić, Enis Husić, Ibrahim Gerin, Muhamed Šabanović, Ajas Ćurić, Sanel Ćurić, Anes Ćurić, Adian Škaljić, Vedad Ahmetović, Naser Nožić, Nidal Maksumić, Kerim Dervić, Isam Čelenka, Benjamin Kajić, Džanan Hodžić, Davud Jelovac, Zlatan Miljanović, Dino Taslaman, Dino Dedić, Farel Fajić, Hamza Adžagić, Salih Dizdar, Alem Behram, Lejs Behram, Eman Kurtović, Omar Kurtović, Arslan Smajkić, Faris Puce, Enis Pozder.

Ne treba sumnjati da će u narednih par godina iz ove generacije na vrata prvog tima Rođenih u profesionalnim vodama zaplivati i pokucati mnogi od njih. Imali su ovi momci svoju proslavu i druženje na simboličnom mjestu – u Donjoj Mahali.

Iz mahala otkuda je Velež prije crpio nepresušni izvor talenata. Vladavić tu praksu opet vraća u modu.”

N. Bise

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *