Kljako i Behram pod istragom Tužilaštva?

Nakon što je predsjednica Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić 17. maja podnijela prijavu protiv NN osoba, a u vezi prepiske članova narko kartela putem Sky aplikacije i tvrdnji da imaju svog čovjeka u Centralnoj izbornoj komisiji, iz Tužilaštva BiH su za “Avaz” potvrdili da je prijava primljena.

– Možemo potvrditi da je Tužiteljstvo BiH zaprimilo prijavu predsjednice CIK-a, te je ista data u rad postupajućem tužiocu na dalje postupanje – kazali su za “Avaz” iz Tužilaštva BiH.

U prijavi je traženo da se ispitaju navodi iz medija, a CIK BiH se stavio na raspolaganje Tužilaštvu.

Podsjećamo u Sky poruci od 15. aprila 2020. godine Haris Behram piše Edinu Gačaninu Titu:

– Uzeo sam najvažnijeg čovjeka Hercegovine za Fahrudina Radončića, ministra sigurnosti BiH, a to je Nermin Kljako, brat od onog momka što je savjetnik Fahrudina Radončića. On je glavni za SBB i njegovu stranku koja će, kada on pređe kod nas, doživjeti nokaut. On je, braco, skupa roba jer ima konekcije po čitavoj BiH i može nam u svakom gradu naći ljude, a u Sarajevu ima jednog od glavnih ljudi iz CIK-a (Centralne izborne komisije). Izvukao sam sve informacije od njega, koliko plaća kutije, ljude, veze i sad će sve to biti naše. Dva dana sam s njim proveo i moj brat je njegov prijatelj koji ga je zajedno sa mnom uvjerio. Njega se SDA u Mostaru najviše boji – piše Dnevni avaz. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *