Kordić i Marić omogućili (re)izbor direktora Centra za kulturu Senada Suljića

Pred Novu godinu raspisan je Konkurs za imenovanje ravnatelja Centra za kulturu Mostar. Rok za podnošenje prijava bio  je 15 dana od dana objavljivanja a uvjeti nisu bili posebno strogi, piše Dnevni.ba.

Indikativno, s liste potrebne dokumentacije izostavljena je, namjerno, obaveza dostavljanja potvrde o nekažnjavanju i nevođenju krivičnog postupka.

Konkursom je traženo tek da kandidat posjeduje visoku stručnu spremu, ima tri godine radnog iskustva u struci te da ima sklonost za kulturno-umjetnički, kreativni rad i znanost.

Navodno, sve ovo urađeno je kako bi, u dogovoru s gradonačelnikom Kordićem i predsjednikom GV Marićem, Senad Suljić mogao ponovo biti izabran na ovu dužnost na novi četverogodišnji mandat.

Inače, Tužiteljstvo HNŽ podiglo je optužnicu protiv Senada Suljića, ravnatelja JU Centra za kulturu Mostar, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo „Zlouporaba položaja ili ovlasti“ Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, a koju je dana 11.1.2023. godine Županijski sud u Mostaru u cijelosti potvrdio. Optuženi se teretio da je, kao službena osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlasti drugom pribavio imovinsku korist veću od 50.000 KM.

Prema informacijama koje imamo, u ovom slučaju postignuta je nagodba kojom je krivica prihvaćena, a zauzvrat izrečena kazna koju je novi stari ravnatelj platio.

– Dnevni.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *