Kordić neće biti kandidat za gradonačelnika Mostara?

Mario Kordić privodi kraju mandat na funkciji gradonačelnika Mostara. Nasljedik Ljube Bešlića imenovan je u vijećnici u veljači 2020. uz mnoštvo lijepih obećanja i najave predanog rada s ciljem boljeg života u gradu.

Kordić je tijekom cijeloga mandata imao potporu stranke koja ga je isturila na listi za Vijeće prije četiri godine, a sada je pitanje da li će Kordić krenuti po novi mandat. Bolje upućeni misle da neće, i to svojevoljno.

– Moja saznanja kažu da će Kordić biti nositelj liste, ali da neće biti kandidat za gradonačelnika, jer to osobno ne želi. Tako se navodno izjasnio u stranci, kaže naš izvor blizak ovoj stranci.

Težak posao

Kontaktirali smo i Gradski odbor HDZ-a Mostar, gdje nam je rečeno da će sve biti poznato do kraja ovoga mjeseca.

– Uvelike se radi na kreiranju listi, kako onih područnih, tako naravno i gradske liste. Sigurno je da će ostati dio starih kadrova tu na listama, a imat ćemo i nova imena. Što se tiče gradonačelnika Marija Kordića, ja mogu da kažem da on radi vrhunski posao već četiri godine, a da li će biti naš kandidat za predstojeće izbore to ćemo vidjeti. Proces je u tijeku, prijavljuju se kandidatske liste, i ne bi bilo uredu davati takve vrste komentara ili najava u ovome trenutku, rekao nam je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mostar, Marko Novak.

Grad koji je rat trajno obilježio i u kojemu je podijelio ljude je preteško voditi. O tomu je govorio i sam Kordić u ranijim medijskim istupima. U njima je najviše potencirao projekte koji su započeli ili su dovršeni u njegovu mandatu. Naravno, izdvajaju se sportska dvorana i olimpijski bazen, a aktualna vlast također ističe vraćanje putnika mostarskome aerodromu.

– Sve što smo zacrtali da napravimo u ovom mandatnom razdoblju uglavnom je napravljeno ili je u nekoj fazi pred realizaciju ili završetak. Smatram da će se u izvješću kojega budemo podnosili za četiri godine rada pokazati da je ovo bio kvalitetan mandat, posebno uzevši u obzir deset godina funkcioniranja bez Gradskog vijeća, rekao je mostarski gradonačelnik Feni.

Projekti

Kako je istaknuo, očekuje izazove i u ovoj, izbornoj godini, ali poručuje da će se on baviti temama koje unaprjeđuju kvalitetu života građana.

– Ne smijemo zaboraviti sportske terene, infrastrukturu, komunalu u kojoj smo napravili izuzetno velike iskorake. Napravili smo i veliki posao oko javnih poduzeća koja smo zatekli u totalno devastiranom stanju. Danas se možemo pohvaliti aerodromom koji ima četiri velika huba i dvije dodatne destinacije, masu charter letova. Aerodrom se ponovno vratio u svoje zlatne godine. Zatim Mostar bus koji je, uz pomoć Splita i angažmana naših domaćih ljudi koji vode to poduzeće, postalo respektabilna kompanija s godišnjim rastom za 60 posto putnika, naglasio je gradonačelnik.

Tko bi, ako to već ne bude Kordić, mogao biti kandidat HDZ-a BiH za gradonačelnika nitko ne može predvidjeti. Sasvim sigurno u stranci je niz onih koji se vide na njegovom mjestu. Ne treba iznenaditi ako to bude netko od mlađih HDZ-ovaca poput aktualne premijerke HNŽ-a. S druge strane SDA i Trojka će sasvim sigurno imati svoje kandidate, a na koncu i možda samo jednog kontra onog HDZ-ovog.

– Dnevni.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *