Košarkaška reprezentacija BiH večeras protiv Francuske

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u rasprodatom Mejdanu večeras dočekuje Francusku.

Maksimalno motivisani i sa mnogo samopouzdanja košarkaški reprezentativci Bosne i Hercegovine dočekuju utakmicu 2. kola kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine u grupi E.

Iza njih je pobjeda na Cipru koju su, kako kažu, apsolvirali dva sata nakon utakmice i okrenuli se utakmici sa Francuzima.

Na press-konferenciji u Mejdanu, prije novog ogleda sa Francuzima, govorili su Aid Berbić, član Upravnog odbora KS BiH, selektor Adis Bećiragić, kapiten Adin Vrabac i najbolji bh. košarkaš Džanan Musa.

Aid Berbić je istakao kako su sve pripreme za utakmicu obavljene, da su karte odavno rasprodate i da će kontrole na ulazu biti rigorozne.

Selektor Adis Bećiragić je fokusiran na taktiku jer zna sa kakvim rosterom raspolažu Francuzi, a kakve igrače ima na raspolaganju bh. reprezentacija.

– Imali smo tri dana za pripreme protiv Kipra i sada se spremamo za velikog protivnika Francusku, koja ima veliki broj kvalitetnih igrača. Mi smo psihički i fizički spremni za dobru utakmicu. Nadamo se dobrom rezultatu, a to znači pobjeda – rekao je Adis Bećiragić.

Kapiten Adin Vrabac je istakao odličnu atmosferu u taboru Zmajeva, a ne sumnja u podršku publike.

– Čast je što sam kapiten reprezentacije BiH. Atmosfera je odlična, kompaktni smo i ne želim trošiti puno riječi. Reći ću da imamo veliko samopouzdanje i spremni smo da izađemo na parket i damo svoj maksimum – rekao je Vrabac.

Na kraju je Džanan Musa rekao kako će protiv sebe imati i svoje saigrače iz Real Madrida, ali i da on na utakmici nikog ne prepoznaje i da će dati svoj maksimum.

– Prethodna okupljanja nisam mogao igrati jer smo imali zabranu. Odradili smo dobro prvu utakmicu i zaboravili je. Okrenuli smo se Francuskoj i maksimalno smo fokusirani. Utakmica će biti teška, ali imamo pravo da se nadamo pobjedi – rekao je Musa.

Utakmica Bosna i Hercegovina i Francuska počinje u 19.00 sati, a ulaznice za utakmicu rasprodate su prije pet dana. Kapije Mejdana bit će otvorene od 17.00 sati.

 

( Vijesti.ba )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *