MOSTAR-Aktivisti iz Irana postavili palestinsku zastavu na Stari most

Grupa civilnih, nevladinih aktivista iz Irana u posjeti je ovih dana BiH i učestvovat će u Maršu mira, a sa sobom donijeli su veliku palestinsku zastavu, koja je postavljena na Stari most u Mostaru, izazivajući veliku pažnju

Uz povike “Sloboda Palestini” civilni aktivisti iz Irana postavili su ogromnu palestinsku zastavu na Stari most u Mostaru. U Bosnu i Hercegovinu su, kako su istakli, došli kako bi učestvovali u još jednom tradicionalnom Maršu mira, kojim se obilježava genocid u Srebrenici, javlja Anadolu.

Grupa civilnih, nevladinih aktivista iz Irana u posjeti je ovih dana Bosni i Hercegovini i učestvovat će u Maršu mira, koji počinje 8. jula, a kojim se obilježava 29. godišnjica genocida u Srebrenici.

Ova je grupa sa sobom donijela veliku palestinsku zastavu, koja je postavljena na Stari most u Mostaru, izazivajući veliku pažnju Mostaraca i brojnih turista.

”Prije tri decenije u cijeloj Bosni i Hercegovini počinjeni su stravični zločini, a posebno u Srebrenici, gdje je počinjen zločin genocida. Nažalost, danas gledamo da se to isto ponavlja u Gazi, i to pred našim očima”, poručili su aktivisti.

– AA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *