Mostarska doktorica Alma Vila Humačkić ponijela titulu “Ginelokog 2023. godine”

U srijedu 8.5.2024., u Domu mladih u Sarajevu održana je najveća konferencija za trudnice ”Naše putovanje počinje”, u organizaciji prvog bosanskohercegovačkog časopisa za odgoj djece,”Roditelj”.

Ovaj događaj bio je besplatan za sve trudnice koje su prisustvovale, a događaj je okupio preko 500 trudnica koje su uživale u edukativnim predavanjima bh. stručnjaka i osvojile vrijedne poklon pakete i nagrade.

Jedan od glavnih trenutaka konferencije bila je dodjela priznanja za Ginekologa godine i Babicu godine za 2023. godinu, prema izboru čitatelja portala i časopisa Roditelj. Nominirano je 10 ginekologa iz cijele BiH i 5 babica.

Titulu Ginekologa godine za 2023. godine ponijela je prim.dr. Alma Vila Humačkić, šefica ginekološkog odjela Kantonalne bolnice „dr. Safet Mujić“ iz Mostara.

Doktorica Vila Humačkić nakon preuzimanja plakete obratila se trudnicama kazavši kako je ova plaketa još jedna potvrda njenog dosadašnjeg angažmana i rada sa trudnicama, te kao takva daje joj podsticaj i vjetar u leđa za dalji rad.

”Evolucija je nama ženama podarila moć da donosimo novi život i zato je važno da se trudnice odluče na prirodan porod, jer vrlo je važno iskoristiti tu moć koji nam je priroda podarila”, zaključila je doktorica.

Posebno je pohvalila organizaciju događaja koji na jednom mjestu okuplja stručnjake i trudnice i nudi mogućnost razmjene informacija, savjeta i preporuka.

Titulu Babice godine za istu godinu ponijela je Zerka Omeragić iz Kantonalne bolnice Travnik. Omeragić je također istakla važnost dobijanja ovakve potvrde za svoj rad, te dodala kako je ova plaketa jako važna za nju i motivacaija joj je da nastavi dalje.

”Ovo nije samo potvrda za mene, nego i za sve moje kolegice u kolektivu koje svojim nesebičnim trudom i zalaganjem pridonose rađanju novog života”, zaključila je Omeragić.

Osim svečanosti, trudnice su imale priliku slušati predavanja vrsnih stručnjaka iz BiH, među kojima su dr. Edlar Mehemdbašić, dr. Vahidin Katic, dr. Aldina Divanović, dr. Merjem Ridžal, dr. Verica Mišanović, doc.dr. Sabina Terzić, dr. Suzana Tubić, Suzana Toplić Berberović, Lejla Mujanović, Ana Drina, Anđela Jurišić, Dijana Sejdinović.

Nakon programa, najsretnije učesnice su nagrađene vrijednim poklonima osiguranim od sponzora i partnera konferencije, saopćili su organizatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *