MOSTARSKA SRAMOTA : Fontana od milion maraka pozelenila

Nakon što je Mostar 2023. godine dobio ‘zanimljivu’ fontanu kod autobusnog kolodvora koja je izazvala mnogo polemike u javnosti, već sada u lipnju 2024. fontana izgleda kao neki ograđeni prostor za baru, piše Bljesak.info.

Osim što ne radi, voda koja se nalazi u fontani je poprimila zelenu boju s velikim brojem lišća koje pluta.

Zapuštena je, očito neodržavana i izgleda poput bare.

Ova fontana je ranije kritizirana zbog lokacije na kojoj se sagrađena, kao i samog izgleda.

Naime, na lokaciji kod autobusnog kolodvora kao prometno rješenje izgrađen je kružni tok, a u njegovom središtu nalazi se pomenuta fontana.

Ovaj projekt vrijedan je više od milijun KM, a moglo se čuti dosta razloga za i protiv.

Podsjećamo, Služba za komunalne poslove Grada Mostara 15. travnja 2021. godine je putem izvođača radova J.P. Komunalno Mostar, koji pruža usluge održavanja javnih gradski izljeva i fontana, započela s puštanjem u rad aktivnih gradskih fontana.

Sukladno Zakonu o komunalnom redu razdoblje u kome rade gradske fontane je programiran od 15.4 -15.10. tekuće godine, dok o održavanju fontana brinu gradska komunalna poduzeća.

Inače, u Mostaru se nalazi 16 fontana, od kojih su neke stavljene u funkciju i trebale bi raditi do sredine listopada kada se, po odluci Grada, gase sve do proljeća.

O samom održavanju fontana trebala bi se brinuti gradska komunalna poduzeća, međutim stanje mostarskih fontana pokazuje nešto sasvim suprotno.

– bljesak.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *