MUP HNK-a: Javni poziv za prodaju 192 vozila putem licitacije radi uništenja kao otpad

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) raspisao je javni poziv za prodaju 192 motorna vozila putem postupka licitacije radi uništenja kao otpad, bez prava osposobljavanja vozila za daljnju upotrebu i registraciju, metodom dostavljanja zatvorenih pisanih ponuda.

Javni poziv je raspisan na osnovu Odluke Vlade HNK-a o davanju saglasnosti MUP-u HNK-a i Rješenja Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a o imenovanju Komisije za popis privremeno oduzetih motornih vozila smještenih u depozitu policijskih uprava Mostar, Čapljina i Konjic, navodi se u pozivu.

Vozila se mogu pregledati 19. marta od 9 do 12 sati u depozitu na Bišću Polju i u krugu PS Mostar – Jug Buna. Prodaja se vrši po načelu ”viđeno-kupljeno” bez naknadnih prigovora i žalbi.

Pravo učešća na licitaciji imaju pravne osobe koje su registrirane za djelatnost skupljanja, obrade i zbrinjavanja otpada i reciklaže materijala, koja posjeduju mašinu-mlin za mehaničku obradu metalnog otpada i reciklažu materijala, odnosno uništenje – presovanje vozila, a koja izvrše uplatu osiguranja 27. marta od 9 do 11 sati u iznosu od 2.500 maraka.

Učesnicima čije ponude ne budu prihvaćene uplaćeni iznos bit će vraćen u roku od sedam dana nakon okončanja postupka prodaje-licitacije.

Otvaranje ponuda održat će se 27. marta u 12 sati u sjedištu MUP-a HNK-a.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *