MUP HNK i Ramo Isak demantovali natpise oko transparenata

Od sinoć mreže bruje o tome kako su transparenti Red Armya oduzeti od strane Federalne uprave policije te da je jedan policijski službenik uhapšen navodno prilikom ove ‘akcije’.

Jutros su za Bljesak.info ove natpise demantovali iz MUP-a HNK.

” Pripadnici Federalne uprave policije nisu postupali niti rade na navedenom slučaju, niti je uhićen itko iz MUP-a HNŽ”, potvrdio je za Bljesak.info glasnogovornik FUP-a Emil Sućeska.

Hercegovina.info je kontaktirala ured Rame Isaka, federalnog ministra unutrašnjih poslova:

” Mogu samo reći da FUP nije provodio nikakve aktivnosti po spomenutim događajima, kao što je oduzimanje navijačkih transparenata ili napad drona kiselinom na nogometni teren”, istaknuo je za hercegovina.info Mušinović.

Podsjetimo, tokom jučerašnjeg dana pojavile su se informacije a koje su prenijeli i veći mediji da su transparenti oduzeti i da su u prostorijama FUP-a.

Mnogi se u Mostaru pitaju gdje se nalaze transparenti jer je bilo najavljeno njihovo ‘paljenje’ na utakmici finala Kupa BiH između Zrinjskog i Borca.

Postavlja se pitanje ko je zaista oduzeo transparente kada su u jutarnjim satima počinioci provalili u kuću jednog pripadnika Red Armya ako ih Ultrasi nemaju kod sebe?

Još uvijek nema nikakvih informacija o 9 transparenata koje je Red Army oduzeo od pripadnika Ultrasa.

Po kuloarima kruže mnoge priče, istina je jedna a šta je istina i hoće li se saznati u narednom periodu ostaje da vidimo a do tada bukti ‘navijački rat’ u Mostaru koji je na rubu eskalacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *