MUP o obračunu u Mostaru: Automatskom puškom udario motociklistu

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) oglasilo se zvaničnim saopćenjem povodom jučerašnjih događaja u Mostaru.

U srijedu oko 14:55 sati, policijski službenici Policijske uprave (PU) Mostar Centar su u Ulici splitska u Mostaru, u blizini ugostiteljskog objekta Tramvaj Pub, čuli galamu i primjetili dva zaustavljena vozila marke BMW kojima su prethodno upravljali otac i sin E.R. (1970) i R.R. (2000) obojica iz Mostara.

Navedeni su, nakon što su zaustavili vozila, napali muškarca na motoru, D.V. (1983) iz Mostara.

Tada je E.R. automatskom puškom zaustavio D.V. i udario ga u predio lijevog lakta u namjeri da se obračunaju, nakon čega D.V. skuterom bježi s lica mjesta i dolazi u PS Mostar Centar.

Policijski službenici koji su se nalazili u blizini mjesta događaja brzo su stavili pod kontrolu E.R. i R.R., te osigurali mjesto događaja do završetka uviđaja, saopćeno je iz MUP-a HNK.

E.R. i R.R. su lišeni slobode, a vozila su prevezena u krug PU Mostar. Policijski službenici su izuzeli pištolj marke Astra s pripadajućim okvirom od R.R. O svemu je upoznat nadležni tužilac, a nastavlja se dalji rad na ovom slučaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *