NES Mostar: HDZ stvara klimu u kojoj se građani Mostara osjećaju nesigurno

Iz GO NES su se oglasili povodom izjava gradonačelnika Mostara Maria Kordića oko obilježavanja Dana oslobođenja Mostara u organizaciji antifašista.

“GO NES Mostar oštro osuđuje izjave gradonačelnika Mostara Marija Kordića

Izjava gradonačelnika Mostara Kordića u pogledu posjete antifašista Partizanskom groblju u Mostaru, jasan su pokazatelj da HDZ na čelu sa Kordićem stvara klimu u kojoj se građani osjećaju nesigurni u Mostaru. 

‼️Dok Briselu “nositelji europskih vrijednosti“ prodaju maglu zaštitnika evropskih vrijednosti, paralelno u Mostaru kreiraju klimu mržnje i podjele među građanima Mostara. HDZ i gradonačelnik Kordić nisu kadri da prihvate Partizansko groblje, kao kulturnu baštinu Mostara i BiH, koje Evropa stavlja na prvo mjesto kulturne baštine koje je ugroženo. Dok evropska inteligencija i struka traži partnere i finansije da se zaštiti Partizansko groblje, kao simbol borbe protiv Vermahta očito Kordić više baštini, da pravi muzeje na lokacijama u Mostaru koje je Haški tribunal i Evropa proglasilo koncentracionim logorima. 

Mostarci dobro znaju da vuk dlaku mjenja, ali ćud nikada.

NES podržava napore EU i smatra da je kulturna baština ključni resurs za oblikovanje evropskog identiteta, bez kojeg je ekonomski razvoj besmislen.” stoji u saopštenju NES-a u Mostaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *