NEZADOVOLJSTVO ČLANOVA SDA U MOSTARU ZBOG KOALICIJE SA BH ZELENIM

Početkom mjeseca juna ozvaničena je koalicija tri stranke u Mostaru koje će zajedno nastupiti na Lokalnim izborima 2024.godine.

SDA, BPS-Sefer Halilović i BH Zeleni zajedno će nastupti na narednim lokalnim izborima.

Saradnja SDA sa BPS-om i BH Zelenim nije novost, a u mnogim općinama i gradovima oni su uspješno sarađivali pa i na prošlim lokalnim izborima u Mostaru SDA i BPS su zajedno bili u koaliciji.

Kako naš izvor navodi unutar mostarske SDA vlada nezadovoljstvo zbog ozvaničene koalicije sa BH Zelenim a ponajviše im je sporno to što se u javnosti na neki način krila informacija o čelnicima mostarskog ogranka BH Zeleni.

Na zvaničnoj press konferenciji i na potpisu koalicije pojavio se i bivši NIP-ov član Aldin Mujan kao čelnik BH Zelenih u Mostaru.

Fotografija sa početka juna: Potpis koalicije SDA, BPS I BH Zeleni. ( Mujan, Čolaković, Mičijević) 

Dalje naš izvor navodi da je upravo to zasmetalo mnogim članovima SDA u Mostaru jer je Mujan bivši član mostarskog ogranka NIP-a a opće poznato je da su najveći politički “neprijatelji” Stranci demokratske akcije upravo kadrovi NIP-a, a to je slučaj u čitavoj BiH osim izuzetka u USK gdje je NIP formirao vlast sa SDA.

“Čovjek s kojim smo sada u koaliciji je putem društvenih mreža godinama iznosio neistine i laži na račun SDA a mi smo sada s njima u koaliciji” navodi naš izvor.

Aldin Mujan: Čelnik BH Zelenih Mostar a prije samo godinu dana bio član NIP-a i predsjednik skupštine mostarskog ogranka Naroda i Pravde.

Nezadovoljni članovi SDA neće ili ne smiju u javnost izlaziti sa svojim nezadovoljstvom zbog činjenice da bi se upravo to moglo iskoristiti protiv njih u unutarstranačkom obračunu.

Prema pričama koje kruže po političkim kuloarima u Mostaru, nezadovoljstvo članova SDA krije se i u činjenici da će BH Zelenim pripasti i pozicije na izbornim listama koje oni realno ne zaslužuju s obzirom da se radi o političkim anonimusima, barem što se tiče Mostara.

 

 

Da li će rukovodstvo SDA u Mostaru poslušati svoje nezadovoljne članove te eventualno odbaciti BH Zelene ostaje da vidimo, ali kako stvari stoje to će se vrlo teško dogoditi iz razloga što mostarska SDA nema gotovo nikakav koalicioni kapacitet u Mostaru. DF, PMP, NES i SBiH su oformili svoju koaliciju dok još nema zvaničnih informacija o tome da li će “Trojka” nastuptiti zajedno na izborima.

SDA je koaliciju skupila sa dvije stranke u Mostaru koje se mogu smatrati političkim anonimusima i nisu parlamentari ni na jednom nivou vlasti u HNK, nemaju vijećnike u Mostaru a ni zastupnike u Skupštini HNK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *