Nova bolnica u Trebinju do kraja godine?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik vjeruje da će krajem sljedeće godine početi da radi nova bolnica u Trebinju što smatra uspjehom koji može malo ko da zabilježi u regionu.

“Izgraditi ovakav kapitalni objekat pokazuje sposobnost društva da to uradi, izvođača da napravi, projektanta da projektuje, a to su sve naše domaće snage”, rekao je novinarima Dodik koji je danas obišao gradilište bolnice.

On je izrazio zadovoljstvo da gradnja bolnice ide brže nego što je dinamički predviđeno, te je zahvalio izvođaču koji je angažovao sva sredstva da ubrza proces.

“Vjerujem da ćemo kako je i predviđeno krajem sljedeće godine biti u prilici da se ovdje sretnemo, prošetamo opremljenom, savremenom bolnicom koja će početi da radi. To je uspjeh koji malo ko može da zabilježi u regionu”, rekao je Dodik.

On je naveo da se ovim objektom završava faza opremanja bolničkih objekata u Srpskoj, te da se usmjeravaju na sanaciju sistema domova zdravlja što će biti moguće samo kod onih koji su na trezoru.

“Ovo je veliki napor svih nas da se napravi nešto kapitalnog karaktera što ostaje generacijama koje dolaze, a potvrđuje našu sposobnost da smo mogli napraviti ovakav kapitalni objekat”, rekao je Dodik i dodao da trebinjska bolnica uspješno posluje zahvaljujući direktoru i njegovom timu.

”Izgradnja nove bolnice u Trebinju najveća je investicija u Hercegovinu od stvaranja Republike Srpske”, izjavio je danas gradonačelnik Mirko Ćurić, te istakao da radovi teku ubrzano

“Ovo je investicija vrijedna 128 miliona KM, ali tu nećemo stati”, rekao je Ćurić novinarima.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je danas posjetio gradilište nove bolnice, za podršku i planirana ulaganja u Hercegovinu.

Direktor trebinjske Bolnice Nedjeljko Lambeta rekao je da druga posjeta predsjednika Republike od početka gradnje nove bolnice govori o važnosti ovog projekta kako za grad i Hercegovinu tako i za Republiku Srpsku.

On je naveo da se ljekari pripremaju za rad u angio i operacionim salama u novoj bolnici koja bi trebalo da počne sa radom do kraja sljedeće godine.

Lambeta je rekao da se ljekari pripremaju na Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci, u bolnici na Dedinju i u drugim zdravstvenim ustanovama.

On je najavio da će sa načelnikom kardiohirurgije u UKC-u Nikolom Šobotom dogovoriti odlazak kardiologa u ovaj centar i pripreme za angio-salu.

“Pozivam sve mlade ljekare i ostali medicinski kadar da se jave. U toku je konkurs za medicinske sestre i za 15 mjesta je prijavljeno 36 kandidata, što govori o tome da Trebinje i Hercegovina vjeruju da ćemo imati bolnicu na ponos Republike Srpske”, rekao je Lambeta i zahvalio predsjedniku Dodiku i svim institucijama Srpske.

Vukota Pušara je u ime glavnog izvođača radova rekao da za sada sve ide po planu i da nastoje da ispunjavaju ugovorne obaveze na tom projektu.

On je dodao da su građevinski i armirano-betonski radovi završeni i da je sva oprema ugovorena, te se nada da će ispuniti plan i obaveze.

Bratislav Pidžula, vlasnik “Herc gradnje” koja je izvođač radova, rekao je da je ovo najznačajniji projekat za njih i da će sve svoje resurse usmjeriti da ga urade što kvalitetnije na ponos regije i Republike Srpske, navodeći da je na projektu angažovano 17 firmi iz Republike Srpske.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *