NOVO POJAČANJE Milan Jevtović potpisao za Velež

Novo pojačanje u ekipi Veleža pred evropske utakmice i nadolazeću sezonu bit će Milan Jevtović.

Milan Jevtović je rođen 13. juna 1993. godine u Gornjim Milanovcima. Karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Borca iz Čačka gdje je kasnije nastupao i za prvi tim pomenutog tima, odakle prelazi u norveški Bodo Glimt gdje se zadržao kratko nakon čega odlazi u turski Antalyaspor.

Od januara 2017. godine igrao je kao posuđeni igrač u Rosenborgu. Po povratku u turski klub Antalyaspor potpisuje za beogradsku Crvenu Zvezdu.

Pored pomenutih timova nastupao je još i u kiparskom APOEL Nicosia, danskom Aarhusu te u norveškom Odd-u. Poljednji klub u kojem je Milan nastupao je vijetnamski FC Ha Noi odakle dolazi u Velež.

Najviše nastupa imao je igrajući u Norveškoj, gdje je za tri kluba (Bodo Glimt, Rosenborg i Odd) odigrao ukupno 95 mečeva postigavši dvadesetšest golova i upisavši pet asistencija.

Kroz svoju dosadašnju karijeru novi fudbaler našeg tima osvojio je četiri trofeja. U sezoni 2017/18 sa norveškim Rosenborgom osvojio je duplu krunu osvojivši prvenstvo Norveške i Super Kup., da bi u sezonama 2018/19 te 2019/20 bio prvak Srbije sa Crvenom Zvezdom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *