Obilježavanje Međunarodnog dana porodice u Mostaru

Radionica povodom obilježavanja Međunarodnog dana porodice, u organizaciji udruženja “Dignitet” u saradnji sa Srednjom ekonomskom i ugostiteljsko-turističkom školom Mostar, održat će se danas u 18 sati u Centru za kulturu Mostar.

Tema radionice je „Jačanje porodičnih veza kroz komunikaciju“ radionica se fokusira na važnost otvorene i empatične komunikacije unutar porodice kako bi se poboljšali odnosi među članovima i riješili određeni izazovi na konstruktivan način. Važno je kontinuirano raditi na podizanju svijesti o važnosti porodice u današnjem društvu, te promicanje znanja o društveno-ekonomskim i demografskim trendovima koji utječu na porodični život, saopćili su organizatori.

Voditeljice radionice su prof. mr Edisa Demić, direktorica Udruženja “Dignitet” i Sanja Gološ pedagog Srednje ekonomsko i ugostiteljsko-turističke škole iz Mostara.

“Putem radionica, želimo potaknuti razgovor o sveprisutnim izazovima sa kojima se sučeljava savremena porodica. U današnjem haotičnom društvenom sistemu, važno je osvijestiti emocionalnu povezanost unutar porodice i njenu ulogu u razvoju članova i društva u cjelini. Porodica je izvor prvih iskustava o sebi i drugima, te je ključna za formiranje slike o sebi, samopoštovanja i samopouzdanja. U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana porodice, želimo potaknuti porodice da njeguju svoje vrijednosti te da svakodnevno odvajaju vrijeme za porodične aktivnosti koje jačaju međusobne odnose“ istakla je Demić.

Međunarodni dan porodice, 15. maj, pruža priliku za promociju svijesti o važnosti porodice, te za raspravu o pitanjima koja se tiču porodičnog života.

Obilježavanje ovog dana provodi se uz podršku Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK u sklopu projekta „Bez nasilja, bez izgovora“, saopćeno je iz Udruženja “Dignitet” Mostar.

 

(Mostarski.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *