ODLIČNE VIJESTI Vlada FBiH odobrila skupocjeni lijek za mladu majku Amilu Zukić, ali i spas za Mostarca Šemića(22)

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici u Sarajevu odobrila je skupocjeni lijek za mladu samohranu majku Amilu Zukić koja jedina u državi boluje od rijetke bolesti akutne intermitentne porifirije, ali također spas u današnjoj sjednici dobio je i još jedan mladi Mostarac kojem je nužno potrebna transplatacija jetre.

Današnja sjednica Vlade FBiH prekinuta je, a potom nastavljena putem telefona.

Kako doznajemo, ministar Rimac je u svojoj odluci tražio da se umjesto kupovine skupih automobila, novac transferira za liječenje dvije mlade osobe iz Mostara.

Valja dodati kako su upravo ministar Rimac i njegov pravni mjesecima pripremali adekvatnu papirologiju kako bi federalni ministri mogli usvojiti odluku na Vladi, te paralelno ishodovali dozvole i transport lijeka.

Za Amilu i njezinu obitelj od velikog značenja bila je također uloga ministra financija i zamjenika premijera Tonija Kraljevića te ministrice okoliša i turizma Nasihe Pozder koji su od početka uključeni u slučaj i aktivno inzistirali na osiguranju sredstava za liječenje mlade Mostarke Amile Zukić, a ispostavit će se i još jednog Mostarca Adnana Šemića.

Na prijedlog ministra zdravstva Nediljka Rimca danas je donesen zaključak o usvajanju informacije Federalnog ministarstva zdravstva o rješavanju problema vezanih za osiguranje terapije za liječenje Amile Zukić.

– Hercegovina.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *