Ovo je DANIJEL PRCE KOJI JE UKRAO KIP BRUCE LEEA U MOSTARU: I on je od ranije poznat policiji

Nakon provedene kriminalističke istrage u Policijskoj upravi Mostar večeras je u nadležnost Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona predat Mostarac, D.P. (46) koji je sinoć oko 20 sati uhapšen zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Brus Lija (Bruce Lee) iz Velikog parka u Mostaru.

Kako saznajemo, radi se o Danijelu Prci, koji je odranije poznat policijskim agencijama zbog dilanja droge i razbojništava.

Prce je prije četiri godine hapšen u akciji Federalne uprave policije (FUP) kada je kod njega pronađeno oko 120 grama heroina, od čega je dio bio primremljen za prodaju. Bio je i na Interpolovoj potjernici zlob zlopotreba opojnih droga, a potraživalo ga je i hrvatsko pravosuđe. Također, zbog razbojništva u Mostaru 2011.godine je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i četiri mjeseca, a zbog droge je hapšen u još nekoliko navrata piše Avaz.

Je li Prce sam u noći s 2. na 3. mart podesnim alatom prepilao postolje na kojem se nalazio kip filmske zvijezde i jednog od najvećih majstora borilačkih vještina, pokazat će istraga.

Iako je, prema neslužbenim informacijama, istražiteljima naveo da je u toj „akciji“ bio sam, kazavši da je kip Brus Lija utovario u kariolu (građevinska kolica op.a.) koju je, navodno, našao ispred istoimenog ugostiteljskog objekt, kako saznajemo, tokom dana je privedena jedna osoba kao mogući saizvršilac.

Prema nepotvrđenim informacijama, kip je prebačen iz parka u ruševni objekt „Staklene banke“, gdje je ispilan u dijelove, a policija ga je pronašla u jednoj kući u naselju Kosor južno od Mostara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *