OVO SU KANDIDATI NA KOJE SE OSLANJA TROJKA (SDP, NIP I NS) U MOSTARU

Izbori u Mostaru dolaze za oko 3 mjeseca a već su poznate liste gotovo svih stranaka i koalicija.

Jučer su u javnost izašle i liste kandidata koji će se naći na listama ispred koalicije Trojke (SDP, NIP i Naša stranka).

Stranke okupljenje oko tzv.Trojke očigledno su se potrudili i građanima će ponuditi jako kvalitetnu listu na kojoj će se naći veliki broj uglednih i aktivnih građana Mostara.

Tako će prema prvim informacijama nosioc gradske liste biti doktor Adi Behmen MA, spec.kliničke radiologije i MKS ultrazvuka, a koji će kako stvari stoje i biti kandidat za gradonačelnika ispred stranaka Trojke.

 

Dr.Behmen je inače ugledni doktor koji je svoj radni vijek posvetio službi za radiološku i UZV dijagnostiku. Mnogi građani Mostara imaju samo riječi hvale za doktora Behmena a svi oni koji su imali iskustvo sa njim kažu kako su vrlo zadovoljni sa njegovim radom i pristupom prema pacijentima. Kako će se doktor Behmen snaći u političkim vodama to ostaje da vidimo.

Nosioc liste za Stari grad izvjesno je da će biti aktuelni vijećnik SDP-a u Mostaru Sanel Žuljević.

Žuljević važi za jednog od najaktivnijih vijećnika u gradskom vijeću Mostara a poznat je u javnosti i po tome što je vrlo aktivan na političkoj sceni sa svojim vijećničkim pitanjima i inicijativama te kritikama upućenim vladajućim u Mostaru.

Sanel Žuljević, aktuelni vijećnik SDP-a u Mostaru.

Žuljević će sasvim sigurno biti okosnica Trojke u izbornoj jedinici Stari grad i vrlo vjerovatno osvojiti ponovo mjesto u vijećničkim klupama .

Bivša novinarka i društveno aktivna Maja Burić bit će nosioc liste za područje Zapad ispred stranaka Trojke tj. SDP-a.

Maja Burić je inače veliki dio svog radnog vijeka posvetila novinarskom poslu te vođenju važnih manifestacija u Mostaru a i šire. Radila je na Radio-televiziji Mostar dugi niz godina vrlo uspješno svoj posao.

Maja Burić, bivša novinarka RTM-a.

Davne 2008.godine je kao novinarka sa svojom ekipom i bila meta napada u Mostaru kada su palicom napadnuti u mostarskom naselju Mahala radeći svoj posao novinara na RTM-u. Tada je srećom Maja Burić prošla bez povreda.

Nosioc liste Jugoistok bi trebao biti još jedan dobro poznati doktor i ugledni građanin Mostara Mustafa Golić, dr.med.specijalista anesteziolog.

Golić je inače anesteziolog u KB Dr Safet Mujić a kao i Behmen važi za jednog vrlo susretljivog doktora prema svojim pacijentima.

Prema prvim informacijama on bi se trebao boriti ispred SDP-a, NIP-a i NS za glasove na Jugoistoku.

Jedno novo ime na političkoj sceni također će se naći i na izbornom području Sjever-Mostar.

Naime, ispred NIP-a nosioc liste bi trebao biti Sanel Ćorić. Aktivista UG “Jer nas se tiče” koje se bori dugi niz godina za sanaciju i zatvaranje deponije Uborak.

Sanel Ćorić, nosioc izborne jedinice Sjever ispred NIP-a, aktivist UG “Jer nas se tiče”, direktor kompanije u Mostaru.

Sanel Ćorić je inače i direktor u jednoj kompaniji u Mostaru. Nedavno je u žižu javnosti došao jer je predao prijavu u Tužilaštvo HNK zbog osnovane sumnje da su mu zloupotrijebili podatke iz druge stranke prilikom prikupljanja potpisa podrške.

NIP-u je pripao nosioc liste za Sjever jer najveća koncentracija članova NIP-a se upravo nalazi u Vrapčićima i Bijelom Polju.

S obzirom da lista SDA i nije ponudila tako kvalitetne kandidate kao prethodnih izbora ovde će Trojka tražiti svoju šansu kako bi osvojili vijećnički mandat na Sjeveru po prvi put.

Koalicija Trojke će također ponuditi i druge istaknute kadrove kao što su dr.Elmir Šator ispred NIP-a, Aldijana Trbonja Tule trenutna predsjednica GO SDP Mostar a na listama Trojke će se naći i aktuelni vijećnik Ismar Bešo koji će biti delegiran ispred Naše stranke.

Ismar Bešo, aktuelni vijećnik u Mostaru. dipl.ing. informacijskih tehnologija

Njegov bivši stranački kolega Nihad Rahimić također se pridružio Našoj stranci te će se naći visoko na nekoj od lista. Bešo i Rahimić su nekadašnji članovi SBB-a i NES-a ali su ove stranke napustili nakon neslaganja unutar stranke. Rahimić je bio i predsjednik NES-a u Mostaru a na opštima izborima 2022.godine za Parlamentarnu Skupštinu BiH sa pozicije broj 5 osvojio je vrlo solidnih 600 glasova.

Nihad Rahimić, kandidat ispred Naše stranke., magistar Elektrotehnike. Zaposlen u Elektroprivredi BiH.

Na gradskoj listi ispred NIP-a će se naći ugledni neuropsihijatar i specijalista medicine dr.Elmir Šator. On je šef jednog od odjela u Domu zdravlja Stari grad.

Dr. Elmir Šator, šef Odjela u Dom zdravlja Stari Grad

Dr.Šator posjeduje i veliko političko iskustvo jer je u periodu 2014-2018 godine bio i poslanik u Skupštini HNK, tada kao kadar DF-a osvojivši preko 900 glasova a nakon stranačkih neslaganja sa Željkom Komšićem stranku je napustio i tada postao samostalni poslanik u Skupštini HNK.

On je još jedan od onih doktora za koje pacijenti imaju samo riječi hvale. Jedan jako kvalitetan kadar koji će se naći na listama za izbore je i dr.Šator a kada uzmemo u obzir da ima veliko političko iskustvo za NIP a i Trojku na kraju bi ovo mogla biti dobitna kombinacija.

Na jednoj od lista će se naći i trenutna vd predsjednica SDP-a u Mostaru Aldijana Trbonja Tule koja važi za vrlo društevno korisnu i aktivnu osobu, radi se o socijalnoj radnici i aktivistkinji koja je učestovala u velikom broju projekata koji su doprinjeli boljem položaju žena u društvu.

Aldijana Trbonja Tule, predsjednica GO SDP Mostar. Socijalna radnica.

Izbori se bliže u Mostaru a kako će i hoće li građani Mostara glasati za promjene ili ostanak postojeće vlasti ostaje da vidimo…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *