Plivači Veleža ostvarili zapažen rezultat na mitinzima u Mostaru i na Korčuli

Klub vodenih sportova “Orka” iz Mostara organizovao je četvrti po redu međunarodni plivački miting pod nazivom “Sprintko”. Na mitingu je učestvovalo preko 130 takmičara iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je predstavljalo devet plivačica i plivača, a to su bili: Selma Mezić, Nejra Bešo, Ema Penava, Nejra Crnalić, Sara Tipura, Hamza Tipura, Amila Crnalić, Merjem Tucaković i Lamija Bešo.

Merjem Tucaković (2016.) je ostvarila odličan rezultat i osvojila dvije medalje. Obje su srebrne i osvojene su u disciplinama 25 metara slobodno i 25 metara leđno.

Lamija Bešo (2018.) je upisala svoj prvi takmičarski nastup i zauzela sjajno četvrto mjesto u disciplini 25 metara prsno.

Ostale plivačice i plivači su oborili svoje lične rekorde, te nagovijestili dobru formu pred takmičenja na kojima će PK Velež učestvovati u narednom periodu.

Korčulanski plivački klub je ovog vikenda, 4. i 5. maja 2024. godine, organizovao 7. Aminess miting Korkyra 2024. Na mitingu je učestvovalo

preko 340 takmičara iz 16 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Plivački klub “Velež” je bio predstavljen sa šest plivačica i plivača, a to su bili: Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić,

Kerim Hadžimusić i Ajna Talić. U Mostar se vraćamo sa šest osvojenih medalja, od čega su dvije srebrne i četiri bronzane.

Danja Alikalfić (2011.) je osvojila dvije medalje. Srebrnu medalju je osvojila u disciplini 100 metara mješovito, a bronzanu na 100 metaradelfin.

Fatih Boškailo (2011.) je također osvojio po jednu srebrnu i bronzanu medalju. Drugi je bio na 100 metara prsno, a treći u disciplini 50metara prsno.

Ajna Talić (2012.) je osvojila dvije bronzane medalje. Na pobjedničkom postolju je bila u disciplinama 50 i 100 metara prsno.

Ostali plivači su ostvarili zacrtane ciljeve te oborili lične rekorde, saopćeno je iz ovog kluba.

( Mostarski.ba )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *