Počela predizborna kampanja Sanela Kajana suprotna načelima DF-a?

Sanel Kajan (DF) zastupnik u Parlamentu Federacije BiH, objavio je na svom profilu sliku koju je uradila umjetna inteligencija, gdje su većinom džamije na svakom dijelu Mostara.

Fotografija koju je postavio zastupnik Kajan je odgovor na fotografiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koja je nedavno uzburkala javnost, te je ljetna škola koje je trebala biti održana u Mostaru odgođena zbog sporne fotografije.

Ovim činom Sanel Kajan pokazuje da su svi isti i ne izlazi iz etnonacionalnih okvira. Kajan je očigledno ušao u predizbornu kampanju, te koristeći isprobani SDA recept o dizanju međunacionalnih tenzija, krenuo u prikupljanje poena na jeftinom populizmu.

S obzirom da se Demokratska fronta, čiji je član Kajan, u svojim programskim ciljevima zalaže za građansku državu zadovoljnih građana koji će živjeti i izražavati se u skladu sa svojim uvjerenjima i slobodnim shvaćanje vlastitog identiteta, te građansku državu sekularnog uređenja koja garantuje slobodno djelovanje vjerskih zajednica i vjerske slobode građana, nije jasan cilj i djelovanje zastupnika Kajan, osim širenje mržnje i netrpeljivosti među građanima grada Mostara, te građenju kampanje na tenzijama i populizmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *