Poginuo 21-godišnjak pri slijetanju automobila na putu za Blidinje

Na regionalnom putu R 419 Tomislavgrad – Blidinje u noćnim satima 2. juna, oko 2.50 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je došlo do slijetanja motornog vozila s puta pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, a tri osobe zadobile su tjelesne povrede.

Uviđaj na mjestu događaja obavili su zaposlenici PU Tomislavgrad te tom prilikom utvrdili da je A.K. (2005.) iz Posušja, upravljajući motornim vozilom marke Opel Insignia zagrebačkih registarskih tablica, u jednom momentu izgubio nadzor nad vozilom, uslijed čega je došlo do slijetanja motornog vozila s puta, pri čemu je smrtno stradao suvozač J. G. rođen 2003. godine iz Posušja, dok su saputnici (rođeni 2003., 2006. i 2007. godine), takođe iz Posušja, zadobili teške povrede te su prevezeni u Dom zdravlja Posušje zbog pružanja ljekarske pomoći.

Dežurni ljekar Doma zdravlja Tomislavgrad konstatovao je smrt J. G. nakon čega je tijelo prevezeno u gradsku mrtvaru, a o svemu je upoznat dežurni kantonalni tužilac u Livnu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *