Pomjereno kompletno kolo Wwin lige na ponedjeljak, određen i novi termin finala Kupa BiH

Pomjereno kompletno kolo Wwin lige na ponedjeljak, određen i novi termin finala Kupa BiH

Komitet za takmičenje Nogometnog saveza BiH na sjednici održanoj u Mostaru, a na osnovu prijedloga Sektora za takmičenje, suđenje i događaje, odredio je termine utakmica 32. kola Wwin lige BiH i revanš meča finala Kupa BiH, saznaje Klix.ba.

Utakmice pretposljednjeg kola tako će se igrati u ponedjeljak (20. maj) u terminu koji naknadno odredi nositelj TV prava. Sigurno je da će ova novost razočarati i razbjesniti klubove i navijače budući da je u pitanju nepopularni nogometni termin.

Revanš utakmica finala Kupa BiH između Borca i Zrinjskog će biti odigrana u četvrtak (23. maj).

Komitet za takmičenje je, kako saznajemo, prvobitno informisan da postoje opravdane okolnosti zbog kojih je potrebno utvrđivanje novih termina odigravanja utakmica 32. kola koje su kalendarom planirane za 18. maj te revanš utakmice finala Kupa BiH koji je bio predviđen za 22. maj.

Naime, čelnici Saveza imaju obavezu da prisustvuju Kongresu FIFA-e, a koji će biti održan u periodu kada su utakmice prvobitno bile zakazane.

Prisustvo predstavnika saveza članica FIFA-e je neizostavno zbog potrebe za glasanjem i odlučivanjem o najznačajnijim pitanjima.

Imajući to u vidu, a kako se nakon završenih utakmica Wwin lige te susreta finala Kupa BiH, koji predstavljaju najveća i najznačajnija takmičenja u BiH, uručuju priznanja za najuspješnije klubove i ostale učesnike utakmica, za Savez je navodno od izuzetnog značaja da tim utakmicama neizostavno prisustvuju čelnici Saveza i time potvrde značaj takmičenja.

 

(klix.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *