Predsjedništvo BiH smjenilo Vicu Zeljkovića i kompletan Nogometni savez nakon katastrofalnih rezultata svih selekcija BiH

Danas je tročlano Predsjedništvo BiH na hitnoj/vanrednoj sjednici održanoj u zgradi Predsjedništva u Sarajevu donijelo odluku da se smjeni Vico Zeljković sa pozicije predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te su ujedno smjenili i kompletan Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Kako saznajemo na osnovu Ustava Bosne i Hercegovine i člana 274 Predsjedništvo Bosne i Hercegovine može donijeti ovakvu odluku u vanrednim okolnostima a za to im je i potrebna saglasnost Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Kristijana Šmita.

Iz kabineta Visokog predstavnika potvrđena je saglasnost za smjenu Zeljkovića i ostatka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Sada se čeka reakcija iz manjeg bh entiteta Republika srpska s obzirom da su sve tri člana Predsjedništva BiH morala dati saglasnost a kako stvari stoje i Željka Cvijanović je pod pritiskom od Visokog predstavnika popustila i dala saglasnost.

 

 

I da, danas je 1. April….ali dobro zvuči zar ne?

 

Članak je objavljen za prvoaprilsku šalu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *