Ramazanski koncert Eldina Huseinbegovića sutra u Mostaru

Koncert ilahija Eldina Huseinbegovića, u okviru manifestacije “Ramazan u Mostaru 2024”, bit će upriličen u subotu 16. 3. 2024. godine u 21.30 sati u Univerzitetsko sportsko-rekreativnom centru (USRC) “Midhad Hujdur Hujka”.

Eldin već nekoliko decenija njeguje prefinjeni odnos prema bosanskohercegovačkoj duhovnoj muzici. Za tekstove koje interpretira najčešće sam radi muziku i aranžman. Jedinstvenim senzibilitetom u pjesmama naglašeno ističe emociju kao osnovu duhovnosti. I stoga je koncert Eldina Huseinbegovića najprikladniji dar organizatora manifestacije građanima Mostara i vjernicima koji mjesec posta provode u istinskoj pobožnosti, saopćili su organizatori.

Organizatori manifestacije “Ramazan u Mostaru 2024” su Grad Mostar, Gradsko vijeće, Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, te Kulturnim centrom Mostar-Sjever i Merhamet Mostar.

Manifestacija “Ramazan u Mostaru 2024” organizuje se treću godinu, a ovogodišnja obiluje programom iz domena kulture i umjetnosti, te će kroz mjesec ramazan biti upriličeni koncerti duhovne i tradicionalne muzike, izložbe slika i promocije knjiga, zajednički iftari, te poseban ugođaj na ulicama Mostara, kao i u džamijama, avlijama i skrivenim kutcima starog grada.

“Radujemo se još jednom koncertu prožetom emocijama i duhovnošću. Neka nam ovaj koncert bude povod i prilika da provedemo vrijeme sa nama dragim osobama u pozitivnom ozračju i dobrom raspoloženju”, poručili su organizatori.

Naredni događaj u sklopu manifestacije “Ramazan u Mostaru 2024” je okrugli sto pod nazivom “Mjesec ramazan-prilika za poboljšanja mentalnog zdravlja” u ponedjeljak 18. 3. 2024. u 14.00 sati u Centru za kulturu Mostar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *