Raskol u SDA Mostar za 7 dana dobija epilog a Marić nema nikakve šanse za ostanak na čelu stranke u Mostaru

Posljednih sedmica a i mjeseci dešavaju se velika previranja u gradskom odboru SDA u Mostaru.

Stvorene su dvije struje, jednu kontroliše Salem Marić a drugu Adil Šuta.

Izbori unutar gradskih područja SDA Mostar bili su puni tenzija i podmetanja a kako stvari stoje priča oko izbora novog predsjednika SDA Mostar biće završena naredne subote za kada je predviđeno održavanje Skupštine.

Za umalo potpuni raskol SDA u Mostaru mnogi krive upravo Salema Marića i njegovog odanog kolegu Špagu koji su na sve načine pokušali u centrali SDA pridobiti članove da se uvede Povjereništvo u Mostaru ali izgleda da u tome nisu uspjeli.

Izborna komisija SDA BiH je odlučila da će se 27.04 održati ipak Skupština na kojoj će se konačno odabrati novi čelnik stranke u Mostaru a izvjesno je da će to biti čovjek Adila Šute koji je u žiži javnosti u posljednje vrijeme jer se izjašnjava kao “Ostali” pa će to biti presedan u Mostaru što se tiče SDA stranke . Na čelo SDA će sasvim sigurno biti izabran Alis Čolaković jer je više nego očigledno da je Salem Marić izgubio povjerenje većine članova SDA .

Marić kao “stari lisac” sigurno neće sjediti skrštenih ruku te će neke “finte” pokušati izvesti do narednog vikenda ali mnogi izvori unutar SDA govore kako je Salemovo vrijeme odbrojano i da se samo čeka naredna subota.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *