Reprezentacija BiH pred EURO igra prijateljski susret sa Engleskom

Predsjednik N/FS BiH, Vico Zeljković objavio je na društvenim mrežama kako će A selekcija Bosne i Hercegovine uskoro odigrati prijateljski meč protiv selekcije Engleske.

Zeljković je ovo objavio na svojim društvenim mrežama, a ovo će biti prvi put ikada da se najbolje selekcije Bosne i Hercegovine i Engleske susreću u jednoj fudbalskoj utakmici.

“A reprezentacije Bosne i Hercegovine i Engleske odigraće prijateljsku utakmicu uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Prvi međusobni susret u istoriji ove dvije selekcije biće odigran 3. juna u Njukastlu.

 

Ovo će biti sjajna prilika za reprezentaciju da odmjeri snage sa jednim od glavnih favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Nadam se da će i “Zmajevi” kroz baraž izboriti plasman na EURO, te da će i nama ova utakmica poslužiti kao svojevrsna priprema za smotru najboljih evropskih selekcija u Njemačkoj.

Želio bih da se zahvalim FS Engleske na postignutom dogovoru. Za nas je ovo velika čast i privilegija. Nadam se da će utakmica u kolijevci fudbala biti ogroman motiv za naše igrače.”, napisao je Zeljković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *