SDA, BPS-Sefer Halilović i BH Zeleni izlaze zajedno na izbore u Mostaru

U srijedu, 5. 6. 2024. godine, u prostorijama Centra za kulturu Grada Mostara, s početkom u 14:00 sati će biti upriličeno potpisivanje koalicionog političkog sporazuma za zajedničko djelovanje na lokalnim izborima u Gradu Mostaru, nakon čega će se na press konferenciji koja je planirana u 14:30 sati, obratiti predstavnici političkih stranaka potpisnica Sporazuma i predstaviti ciljeve usaglašene Platforme i principe djelovanja, saopćeno je iz GO SDA Mostar.

Potpisnici koalicionog političkog sporazuma bit će predstavnici SDA, BPS-Sefer Halilović i BH Zeleni, a Platforma i Principi ostaju otvoreni za sve političke stranke, subjekte, organizacije civilnog društva, udruženja i grupe građana koji se identifikuju s navedenim ciljevima.

Na press konferenciji će se obratiti: u ime SDA gospodin Alis Čolaković, predsjednik Gradskog odbora, u ime BH Zeleni gospodin Sevlid Hurtić, predsjednik stranke i u ime BPS – Sefer Halilović gospodin Mesud Hero, predsjednik Kantonalnog odbora, navodi se u saopćenju.

Zanimljivo je da ispred Bh zelenih dolazi predsjednik stranke a ne predsjednik mostarskog ogranka Bh zeleni.

Prema našim informacijama u Bh zelene se uključio bivši član NIP-a iz Mostara Aldin Mujan koji je ovu stranku napustio nakon prošlih opštih izbora.

Sada je svoj daljnji politički angažman potražio u stranci Bh zeleni a kako saznajemo on je stranku u Mostaru i pokrenuo sa još nekoliko ljudi.

Razlozi zbog kojih se u javnosti kriju informacije o čelnim ljudima stranke u Mostaru može se pronaći u činjenici da je Mujan inače svoj politički put tražio na način da je prozivao upravo SDA s kojom sad prave koaliciju, ali ništa u politici nas ne može iznenaditi , pa ni koalicije najvećih političkih “neprijatelja” u što smo se više puta do sada uvjerili.

Politika za neke ljude služi isključivo zbog ličnog interesa a stranke služe kao alat kojim lakše dolaze do svoga cilja.

Fotografija sa osnivanja stranke Bh zeleni u Mostaru od 17.04.2024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *