SDA Konjic pokušava ugušiti demokratiju, NIP Konjic pozvao sve članove da izađu u susret onima koji traže potpise

Političke stranke koje izlaze prvi put na Lokalne izbore u opštinama/gradovima moraju prikupiti određeni broj potpisa građana kao podrška da bi mogli prema izbornom zakonu učestvovati na izborima.

Takva situacija je i u Konjicu gdje određeni politički subjekti po prvi put izlaze na Lokalne izbore.

Stranka demokratske akcije Konjic šalje svojim članovima sms poruke u kojim ih pozivaju da ne potpisuju nikakve liste i saglasnost za registraciju novih političkih subjekata.

Sms poruka koju je dobio jedan član

Zapanjujuće je zaista način na koji SDA u Konjicu pokušava ugušiti nove stranke koje su nastale i koje će im predstavljati opoziciju i političke oponente na nadolazećim izborima a u svome nazivu stranka ima “demokratski”. Šta je onda tu demokratski mnogi se pitaju?

Nakon što su se u javnosti pojavile ove SMS poruke članovima SDA Konjic reagovali su iz NIP-a u Konjicu i pozvali svoje članove da urade suprotno:

Ovim putem GO NiP Konjic želi javno zamoliti sve članove NiP-a da izadju u susret sugradjanima koji eventualno traže potpis za izlazak na izbore ili saglasnost za registraciju novih političkih subjekata i nezavisnih kandidata.

Živimo u demokratskom sistemu i zalažemo se za pravo svih ljudi na njihovo političko mišljenje i aktivizam. 

Naš stav je da pluralizam ideja i mišljenja može samo iznjedriti kvalitetnije stavove i benefite za društvo. Dosta je mraka te gušenja opozicije i različitih mišljenja” navode iz NIP-a u Konjicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *