SDP Mostar poziva da se prestane sa politikom devastacije istorije grada

Povodom nerazumne namjere uklanjanja objekta u kojem je jedna od najstarijih brijačnica u Hercegovini SDP Mostar poziva nadležne da se prestanu baviti nezakonitim i siledžijskim aktivnostima iseljavanja prostora koji su u ekonomskoj funkciji i uredno plaćaju obaveze, nego da konačno pristupe prioritetnom uklanjanju ruševina koje su prijetnja decenijama.

Nevjerovatna je količina bahatosti i neznanja sistema kojem tajkuni na dnevnoj osnovi uzurpiraju gradske parcele za svoje milionske projekte, dok isti taj sistem odlučuje dokazati postojanost na malom običnom radniku u jednoj brijačnici koja je brend tog dijela grada.

E pa neće moći lokalne siledžije!

Politika devastacije istorije grada, uklanjanja svega onoga sto vas podsjeća da je postojao svijet i prije Vas jednostavno nije moguće.

Mandatni košmar koji građani žive sa tajkunskom vlašću koja zatvara oči pred silom i novcem, nema pravo svoju nesposobnost i kukavičluk dokazivati maltretirajući običnog čovjeka.

SDP Mostar poziva gradonačelnika da urazumi sve one koji su u svojoj bahatosti po ko zna koji put i ko zna za čije interese krenuli u osvajanje tuđih legalnih kvadrata.

Nije zakonito, nije ljudski, a nije ni moralno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *