SDP Mostar: ‘Pregovaramo sa više političkih stranaka’, iz NIP-a i Naše stranke šutnja

Prethodnih dana poslali smo upite prema gradskim organizacijama SDP-a, NIP-a i Naše stranke u Mostaru, a vezano za razne medijske natpise o tome kako je izvjesno da stranke “Trojke” neće zajednički nastupiti na lokalnim izborima, a sve zbog nemogućnosti postizanja dogovora između njih oko rangiranja kandidata na listama.

Na naš upit je odgovoreno samo iz SDP Mostar iako su stranke imale dva dana da ukoliko žele komentarišu i možda demantuju medijske natpise.

Razumljiv nam je interes medija i šire javnosti o razgovorima između različitih političkih opcija u vezi zajedničkog nastupa na ovogodišnjim lokalnim izborima za Gradsko vijeće Mostara.
Međutim, mi kao SDP u ovom momentu ne možemo detaljnije javno komentarisati razgovore koji su u toku” navode iz SDP-a.

Iz SDP-a su potvrdili da pregovaraju sa više političkih stranaka a može li se iz njihovog odgovara zaključiti da pregovaraju i sa drugim strankama van “Trojke” sami zaključite.

Možemo potvrditi da SDP vodi razgovore sa više političkih stranaka, ali sadržaj razgovora ne možemo komentarisati do završetka istih.
Smatramo da prepričavanje tih razgovora u ovom momentu ne bi bilo korektno ni prema javnosti, ali ni prema partnerima s kojim razgovaramo. Zbog toga ne želimo doprinositi raznim špekulacijama koje se pojavljuju u javnosti”

Najavili su da će detaljnije moći komentarisati navedeno kada bude postignut dogovor ili kada neka od stranaka službeno izađe iz pregovora.

U onom momentu kada razgovori budu završeni, kada bude postignut konačni dogovor ili neka od stranaka službeno izađe iz pregovora moći ćemo detaljnije govoriti o tim temama”

“U svakom slučaju, SDP je spreman za sve opcije i sve moguće scenarije, a o detaljima svih razgovora ćemo obavijestiti javnost nakon njihovog okončanja” na kraju navode iz SDP-a Mostar a u potpisu stoji VD Predsjednica GO SDP Mostar Aldijana Trbonja Tule.

Iz mostarskih ogranaka Naroda i Pravde te Naše stranke do pisanja ovoga članka nismo dobili odgovor a možda njihova šutnja nešto i znači.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *