Sergej Barbarez: Rezultat previsok, ponosan sam na ono što sam vidio

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez nakon poraza u prijateljskoj utakmici protiv Engleske 3:0 izjavio je da je rezultat previsok.

Uprkos porazu protiv kombinovanog engleskog tima, donekle možemo biti zadovoljni prikazanim, izuzimajući slab finiš utakmice koji nas je koštao težeg poraza.

“Zadnja dva gola, možda i ovaj penal, prejeftino su pali, ali to je uzrok ogromne trke gdje smo jednostavno izgubili snagu. Rezultat za mene malo previsok, ali moram reć da sam ponosan na ono što sam vidio”, kazao je Barbarez na press-konferenciji, a prenosi SportSport.ba.

Mladi momci među kojima je bilo mnogo debitanata pružili su borbenu i disicplinovanu igru većim dijelom susreta, te pokazali da na njih možemo računati u budućnosti.

“Sigurno da je bilo zadovoljavajućih momenata i zadovoljan sa, ulogom igrača u timu. Nije jednostavno ni stare igrače pustiti protiv ovakve ekipe. imamo vjeru u njih i zato i jesu tu”, priznao je selektor.

Na kraju, ponovio je da je junski termin naporan za igrače koji dolaze na reprezentativna okupljanja nakon završetka klupske sezone.

“Kažem vam, ovaj termin je nezahvalan za reprezentacije koje nemaju daljnje takmičenje. Zato i nosi naziv prijateljska utakmica. Veliki minus je bio što nam fali dosta igrača. Siguran sam da će ove dvije utakmice nama mnogo toga pokazati”, rekao je Barbarez.

Našu reprezentaciju već u nedjelju očekuje nova prijateljska utakmica kada ćemo u Empoliju gostovati selekciji Italije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *