Sjajna Elvedina Muzaferija danas lovi nove bodove s najboljim startnim brojem ikada

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija danas će pokušati da osvoji nove bodove Svjetskog kupa i to s najboljim startnim brojem u karijeri.

Italijanska Val di Fassa danas i sutra je domaćin utrka superveleslaloma, a naša najbolja skijašica nakon niza odličnih rezultata danas startuje s rednim brojem 25, što joj je najbolji u karijeri.

Muzaferija se trenutno nalazi na 29. poziciji u poretku discipline, a iz bh. tima stižu informacije da se naša najbolja skijašica osjeća dobro i spremno za nastupe Svjetskog kupa koji su na programu u subotu i nedjelju.

Utrke u kojima će bh. snježna kraljica napasti stazu za osvajanje novih bodova, dragocjenih za ulazak u finale Audi FIS Ski World Cupa, na programu su od 11 sati i u direktnom prijenosu na kanalu Eurosport 1.

Podsjetimo, Elvedina Muzaferija (24) zablistala je tokom nastupa prošlog vikenda u švicarskoj Crans Montani. Prvo je četvrtim mjestom u spustu napravila veliko čudo, a sjajnu formu potvrdila je 16. mjestom u superveleslalomu i to sa startnim brojem 46.

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda.

– Klix.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *