Sjajni Ante Hrkač na Crvenoj noći proglašen fudbalerom sezone u Veležu

“Ovogodišnja spektakularna Crvena noć donijela nam je i početak još jednog novog projekta, za kojeg vjerujemo da će preći u tradiciju – Izbor za najboljeg fudbalera Rođenih u tekućoj sezoni.

Svi mi koji smo pratili naš Velež ove sezone dobro znamo koji su se to pojedinci posebno istakli u crvenom dresu. Koji su svojim odnosom na, ali i van terena, zaslužili da uđu u izbor za ovo posebno laskavo priznanje.

Možemo biti ponosni što se ne radi samo o jednom igraču jer su doslovno svi dali veliki doprinos da Velež ostvari ovaj uspjeh i da treći put u posljednje četiri sezone predstavlja naš Grad i našu domovinu na evropskoj fudbalskoj pozornici.

Ovogodišnje posebno priznanje za najboljeg fudbera Rođenih u takmičarskoj sezoni 2023/24, prema izboru eminentnih bh. sportskih novinara, ide u ruke čovjeku koji nam je ove godine donio toliko mira i samopouzdanja u zadnjoj liniji, ali i čovjeku koji je znao u pravom trenutku priključiti se napadu i postići neke važne golove.

Čovjeku koji u svojoj trinaestoj seniorskoj sezoni igra najbolji nogomet u životu, bez ikakve dileme. Njegova sezona je i statistički najuspješnija. Miljenik je naših navijača, a ne igra samo kad ne može stati na obje noge” – saopštili su iz FK Velež.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *