Statua Bruce Leeja će biti vraćena u park Zrinjevac

Statua Bruce Leeja, svjetski poznatog glumca i majstora borilačkih vještina, biće vraćena na njeno postolje u Velikom parku u Mostaru, nakon što je ukradena pa pronađena početkom marta.

“Biće moguće izvršiti sanaciju spomenika”, potvrdili su u ponedjeljak, 11. marta, iz mostarske Gradske uprave za Radio Slobodna Evropa.

Statua Bruce Leeja pronađena je 9. marta u oštećenom stanju, kako je tad saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona sa sjedištem u Mostaru, na jugu Bosne i Hercegovine (BiH).

Iz policije je saopšteno da je, nakon obimno provedene kriminalističke istrage, uhapšeno četrdesetšestogodišnje lice inicijala D.P. iz Mostara, osumnjičen da za krađu kipa.

“Kriminalistička istraga bila je komplicirana iz više razloga, a pogotovo što park Zrinjevac nema video nadzora. Usprkos svim otežavajućim okolnostima, inspektori su za kratko vrijeme uspjeli utvrditi identitet osumnjičenog, lišiti ga slobode i pronaći predmetni kip, koji je oštećen”, navedeno je tokom vikenda u saopštenju MUP-a HNK-a.

Najavljeno je i da će policija, po okončanju istrage, podnijeti izvještaj o izvršenom krivičnom djelu tužilaštvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *