STRANKA TE STOJI: Direktor deponije Uborak ujedno i predsjednik Školskog odbora OŠ Bijelo Polje-Potoci

Da je sve moguće u Mostaru dokazuju nam naši političari iz dana u dan imenujući na pozicije podobne a ne sposobne, ali u ovom konkretnom slučaju vama ostavljamo da prosudite sami.

Mnoge građane Mostara više ništa ne može iznenaditi pa nismo sigurni i koliko će naši čitaoci biti iznenađeni činjenicom da je sporni direktor deponije Uborak Mirhad Grebović ujedno i predsjednik Školskog odbora OŠ “Bijelo Polje” u Potocima.

Prema našim informacijama on je na toj poziciji naslijedio Ekrema Čolakhodžića, nakon što je isti imenovan za predsjednika Sportskog saveza Grada Mostara.

Odluka o imenovanju Mirhada Grebovića za predsjednika Školskog odbora OŠ Bijelo Polje je donešena krajem 2023. godine a tek je u februaru 2024.godine Odluka objavljena u službenom glasniku grada Mostara.

Važno je napomenuti da je Grebović prema našim saznanjima i član mjesnog odbora SDA Bijelo Polje.

Odluka o imenovanju Mirhada Grebovića za predsjednika Školskog odbora OŠ Bijelo Polje Potoci uz aminovanje gradonačelnika Kordića a i zasigurno predsjednika vijeća Marića.

Na njegovom profilu na LinkedIn-u vidljivo je da ima završen privatni fakultet Univerziteta u Travniku, a kada se kaže privatni fakultet Univerziteta u Travniku onda nam je svima jasno kako je direktor došao do diplome. Uz velike muke i noći provedene učeći za ovaj Univerzitet, zar ne?

A onda se kao naši brižni političari čude i pitaju zašto nam mladi i zaista obrazovani ljudi odlaze u zemlje zapada.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *