Studenti FITa privlače Digitalne nomade u Mostar

Mostar, već odavno privlačna destinacija turistima iz raznih zemalja, nije samo razglednica Starog mosta.

Grad smješten u srcu Hercegovine, poznat po svojoj bogatoj historiji i prirodnim ljepotama, sada privlači novu vrstu posjetitelja – digitalne nomade.

Studenti Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru, u saradnji sa vodećom IT kompanijom u BiH, ZenDev, kreirali su promotivni video Grada Mostara kao idealne destinacije za one koji traže inspirativno mjesto za rad na daljinu.

U prilog tome predstavljaju i „Old Town Nest” – prvi prostor u kojem će digitalni nomadi moći boraviti i raditi koji otvara mladi poduzetnik Senad Šantić, suosnivač kompanije ZenDev.

„Old Town Nest“ je ugodna zgrada u starom gradu Mostara, u koju putujući profesionalci i digitalni nomadi mogu doći, uživati u suncu, ali i raditi.

“Čak i moja žena kaže da sam lud što ulažem svoju životnu ušteđevinu u ovo, ali što je život bez malo rizika i razbijanja kalupa?”, poručio je Šantić.

Također ističe da je bitno zadržati turiste jer Mostar je više od jednodnevnog putovanja na Stari most.

Zavirite u „Old Town Nest“ i doživite Mostar kao Digitalni nomad u videu na linku ispod:

https://www.linkedin.com/posts/dino-buric-8335b4254_have-you-heard-about-old-town-nest-the-activity-7205916773592748032-xSm_?utm_source=share&utm_medium=member_ios

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *