Tajni sastanci Nikšića i Izetbegovića: SDP se nudi kao na pladnju Bakiru i SDA?

Koliko god se upinjali u sarajevskoj čaršiji je naprosto nemoguće ništa vječno skrivati.

Dnevni list je u prilici objaviti senzacionalnu pikanteriju. Naime, vrlo pouzdani izvor nam je otkrio kako su se nedavno u vrlo kratkom razmaku u dva navrata u strogoj tajnosti sastali čelnici SDA i SDP-a, Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić. I to u centrali SDA.

Poziv na pomirenje?

Kako tvrdi naš izvor, prvi sastanak je trajao relativno kratko, ako su recimo dva sata ‘razmjene mišljenja’ i ispijanje kavice uopće kratko vrijeme.

Ali, druženje Izetbegovića i Nikšića u drugom terminu je bilo višesatno ‘ašikovanje’ do kasno u noć.

Tada su u središnjici najjače bošnjačke stranke ostali samo ‘duhovi’ i dva bošnjačka politička čelnika. Kako otkriva izvor Dnevnog lista, inače iz bliskog Bakirovog okruženja, lider SDP-a Nermin Nikšić je ponudio pomirenje između SDP-a i SDA, a čak se navodno spominjala i mogućnost prekompozicije vlasti na federalnoj i državnoj razini.

Prema kazivanju našeg insajdera Bakir Izetbegović je energično odbio Nikšićevu ‘nemoralnu’ ponudu.

Pravdao je to silnom uvredom baš od strane Nikšića i SDP-a nakon što su svojevremeno odbacili ponudu SDA da zajedno tvore bošnjačku reprezentaciju u pregovorima s HDZ-om BiH i SNSD-om i na koncu budu zajedno u vlasti na svim razinama.

Skrivan sastanak

Nakon zadnjih općih izbora SDA je izbačena iz pregovora dok je SDP formirao tzv. Trojku sa NiP-om i Našom strankom, a potom i ispregovarao vlast s Čovićem i Dodikom.

Tajni sastanak Izetbegovića i Nikšića je skrivan od radoznale javnosti, ali i političkih partnera. Ako se pokaže da je Nikšić doista misteriozno posjećivao centralu SDA i Izetbegovićev ured, to zasigurno neće biti ugodno čuti Elmedinu Konakoviću, Edinu Forti, ali i nekim Nikšićevim suradnicima unutar SDP-a koji mjesecima odolijevaju brutalnim napadima baš iz kuhinje SDA.

Posebno bi bolno bilo čelniku NiP-a Konakoviću koji je glavna meta SDA i njemu je Bakir Izetbegović odavno spremio ražanj.

Čelnik SDP-a Nermin Nikšić će morati objasniti je li iza leđa zabio prst u oko Konakoviću i tajno razgovarao s Izetbegovićem, ako jeste onda o čemu. Nešto zaudara.

– Dnevni list

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *