Tim istražitelja FUP-a stiže u Mostar nakon što je Veležov stadion oštećen

Na stadionu „Rođeni“ u Mostaru obavljen je uviđaj nakon što je sinoć oštećen travnjak u dužini od 15 metara, kako je to prijavljeno policiji. Prema prvim informacijama iz drona koji je kružio nad stadionom u večernjim satima ispuštena je nepoznata tečnost.

S lica mjesta su izuzeti uzorci trave koji će biti poslani na analizu, kako nam je to u razgovoru kazao Senad Kevelj, predsjednik FK Velež. Kevelj, koji nije krio ogorčenje zbg ovog užasnog čina, rekao nam je da su oštećenja evidentirana na puno većoj površini od one koja je sinoć utvrđena.

Oštećena površina

-Jednostavno, protokom vremena oštećena površina se proširila i to žutilo je sve izraženije. Sada je to više od 15 metara- kazao nam je Kevelj.

Potvrdio nam je da su do sada u nekoliko navrata policiji prijavljivali da su nad stadionom kružili dronovi, međutim, kako je naglasio, u vezi toga se ništa nije poduzelo.

– Svaki put po našoj prijavi na lice mjesta su izlazili policajci koji su, kao i mi, svojim očima vidjeli te dronove i konanstovali zapisnički. Kada smo jutros zatražili povratne informacije samo nam je rečeno da je to prošlo kroz bilten i da je istraga u toku. Toliko. Međutim, dron koji je sinoć ispustio tu tekućinu nije bio običan dron. Radilo se o dronu koji je imao ogroman reflektor koji je obasjao pola stadiona.Dakle, to ne može biti običan dron i zbog kompletne situacije smo kontaktirali Federalnu upravu policije , jer, jednostavno, mislimo da se situacija otima kontroli – ispričao nam je Kevelj za “Avaz”.

Poduzeti sve što je u mogućnosti

Kazao nam je kako je dobio potvrdu o tome da će tim FUP-a doći u Mostar.

– Morali smo poduzeti sve što možemo kao Klub u ovom trenutku. Jer, ovo više nema veze s navijačima. Ovo je napad na imovinu Kluba, na Klub, na Velež – podvukao je Kevelj.

Podsjetio je na to da je je u okviru rekonstrukcije stadiona hibridni teren koštao 2,7 miliona KM.

– Sada dolazimo u iskušenje da ostanemo bez njega! To su ogromne štete i nesagledive posljedice. U narednih 10 dana ne možemo trenirati niti igrati na stadionu dok se analizom ne utvrdi stepen oštećenja i uzrok i dok iz Nogometnog saveza ne naprave procjenu kvaliteta trave. Stoga, očekujemo da nam se čim prije dostave rezultati, kako bismo, eventualno, mogli pristupiti sanaciji – iznio je Kevelj.

( Dnevni avaz )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *