Trener Veleža pred današnju utakmicu: Znamo da smo Velež i pobjeda je imperativ

Fudbaleri Veleža danas na Grbavici igraju meč prvog pretkola Konferencijske lige protiv Intera iz Andore, a u Plavom salonu juler je održana press konferencija bh. tima na kojoj su se medijima obratili Damir Čanadi i Nermin Haskić.

Velež je juler doputovao u Sarajevo, te su Rođeni u 18 sati odraditi posljednji trening na Grbavici pred današnji okršaj protiv Intera.

Prije treninga održana je i press konferencija mostarskog kluba, a prvi se medijima obratio trener Damir Čanadi.

Na početku je trener mostarskog kluba priča o sutrašnjem protivniku i činjenici da nije imao previše vremena za pripremu s obzirom da je nedavno izabran za trener Veleža.

“Iskreno mi imamo malo informacija. Imam par mečeva u Evropi i nisam se susretao s timovima iz Andore. Imaju dosta Španaca u ekipi, na taj način će i igrati. Svi smo trenutno u pripremama, ni oni ne znaju o nama puno… Pripremamo se maksimalno ozbiljno, dobro smo se uklopili za kratko vrijeme. Jako bitna utakmica, želimo proći i to je jasan cilj i fokus”, rekao je na početku.

Jeste li bili u ovakvoj situaciji da niste imali dovoljno vremena da upoznate svoju, a ne i protivničku ekipu?

“To je naš posao kao trener i to je tako. Odluka je bila takva da je jedan trener odustao, a ja došao. Mislim da smo maksimalno izvukli i moramo prihvatiti stvari i situaciju kakva jeste. U ovoj sedmici smo stvarno mnogo pomogli jedni drugima. Gledaju šta želim da igraju i oni to maksimalno poštuju. Sutra moramo funkcionisati, pogotovo kući s našim navijačima moramo dobiti pozitivan rezultat i ići na revanš u Andoru”.

Trener Veleža poručio je da njegov tim ulazi s respektom prema protivniku, te da oba tima imaju podjednake šanse u ovom okršaju.

“Znamo da smo Velež i prolazak mora biti imperativ. Svi moraju igrati na maksimumu. Moramo respektovati protivnika, šanse su 50-50 i to moramo reći, jer ni sami ne znamo gdje trenutno stojimo jer smo kratko na okupu. Sutra ću tek dobiti puno odgovora kakva je ekipa u stvari”.

“Ekipa ima pozitivan karakter, dosta dugo sam u fudbalu i vodio sam dosta ekipa i u tako kratko periodu nisam puno puta doživio da ekipa dako usvaja i radi na novim idejama koje trener traži. Idemo s pozitivnom energijom u sutrašnji meč, a kasnije ćemo imati vremena na analizu. Nismo mogli sve igrače staviti na listu za sutrašnji meč i žao mi je jer bi neki mogli sigurno pomoći”, kazao je Čanadi.

Pored Čanadija na press konferenciji bio je i Nermin Haskić koji je također pričao o tome da baš i ne poznaje najbolje sutrašnjeg protivnika, te da su o istom mogli naći malo informacija.

“Što sam mogao da malo koliko nam dozvoljavaju mediji da malo saznamo… vidio sam malo na Instagramu o kakvim igračima se radi iako ne objavljuju puno i drže informacije u tajnosti. Ništa specijalno se nije moglo saznati o njima”, rekao je Haskić.

-Sportsport.ba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *