TUŽILAŠTVO HNK: PET NAPADAČA NA MLADIĆE U STOCU UHAPŠENO, JOŠ ŠEST IDENTIFICIRANO

Pet osoba, svi s područja Mostara, koje se dovode u vezu s napadom na četvoricu mladića u Stocu su do sada lišene slobode, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako smo pisali, tokom jučerašnjeg dana su uhapšene dvije osobe, a danas tri, koji su nakon kriminalističke obrade u Policijskoj upravi Čapljina predati u nadležnost Tužilaštva HNK.

Još šest osoba identificirano

Također, još najmanje šest osoba, koji se dovode u vezu sa ovim slučajem, su identificirani. Po kompletiranju istražnih radnji, javnost će, rečeno je, o svemu biti obaviještena, a u toku su i sve druge neophodne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti kritičnog događaja.

Podsjetimo, burne reakcije javnosti je izazvao huliganski napad na četvoricu mladića, stolačkih povratnika koji se zbio u nedjelju desetak minuta nakon ponoći u mjestu Masline na ulazu u Stolac u svojevrsnoj sačekuši.

Huliganski napad

Vozilo Mercedes u kojem su se nalazili M.A.(20), E.G. (21), D.B. (22) i F.B. (18), a koji su se vraćakli iz Mostara nakon utakmice Velež-Borac, najprije je automobilom Golf izgurano s ceste, a potom okruženo sa još dva, Passatom i BMW-om.

Iz tih vozila je, prema informacijama MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona izašlo najmanje 10 maskiranih huligana koji su bejzbol palicama počeli razbijati Mercedes, a potom udarati mladiće po njihovim tijelima.

U jednom trenutku su se razbježali nakon što je automobil, koji se kretao cestom naglo usporio približavajući se mjestu događaja, a M.A. koji se nalazio za upravljačem Mercedesa uspio je pozvati policiju i prijaviti napad, nakon čega su uz patrole stigle ekipe Hitne pomoći koje su ih prevezli u Kantonalnu bolnicu „Dr.Safet Mujić“ u Mostaru.

Svi su otpušteni na kućno liječenje.

Također, povodom ovog događaja jučer je u Stocu održana mirna šetnja građana, koji su od nadležnih institucija zatražili da hitno provedu istragu i kazne počinioce.

 

( Dnevni avaz )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *