U-19 mlade nade Veleža: Puce pozvan za BiH a Čaić za Hrvatsku reprezentaciju

Na adresu Fudbalskog kluba Velež pristigli su pozivi selektora U-19 reprezentacije Bosne i Hercegovine, gosp. Dubravka Orlovića, te selektora U-19 reprezentacije Hrvatske, gosp. Siniše Oreščanina za predstojeće susrete koje ove dvije reprezentacije igraju u okviru svojih grupa elitnog kruga kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine igrati u Sjevernoj Irskoj.

Poziv selektora Orlovića upućen je našem talentovanom mladom prvotimcu i članu juniorske selekcije omladinske škole FK Velež – “Muhamed Mujić”, Dženanu Puci, koji će sa svojim reprezentativnim kolegama gostovati u Norveškoj, te u okviru Grupe 3, odigrati tri kvalifikacione utakmice protiv reprezentacija Izraela (20. Mart), Norveške (23. Mart), te reprezentacije Crne Gore (26. Marta).

Okupljanje bh. reprezentativaca planirano je za 16. Mart 2024. godine, u Hotelu Hercegovina u Sarajevu, nakon čega će naši reprezentativci otputovati za Norvešku.

Osim Dženana Puce, poziv selektora U-19 reprezentacije svoje zemlje dobio je i ovogodišnji novajlija u redovima Rođenih, Vito Čaić. Za razliku od naše reprezentacije, U-19 reprezentacija Hrvatske svoje kvalifikacione utakmice igra kao domaćin u Varaždinu, te će protiv reprezentacija Njemačke (20. Marta), Turske (23. Marta) i Rumunije (26. Marta) pokušati izboriti plasman na Euro.

Okupljanje mladih reprezentativaca Hrvatske planirano je za 17. mart 2024. godine, na stadionu Maksimir u Zagrebu.

Fudbalski klub Velež Mostar želi puno sreće našim talentovanim momcima, te da u najboljem svjetlu prezentuju naš Klub i zabilježe uspješne nastupe u reprezentativnom dresu Bosne i Hercegovine i Hrvatske – stoji u saopštenju Veleža.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *