U Mostaru uhapšen državljanin Srbije. Nagovarao djevojčicu od 14 godina da se uda za njega

Opasnost zbog društvenih mreža sve je veća. Maloluetna djevojčica iz Pazarića spašena je od predatora iz Srbije. Kriminalistička policija Policijske uprave (PU) Hadžići brzo je reagovala.

Dana 13.3.2024. godine od kuće se udaljila maloljetna M. A. (2010.) iz naselja Pazarić, općina Hadžići, u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Hadžići i Trnovo odmah su reagovali te došli do saznanja da je maloljetna M. A. (2010.) od strane nepoznate osobe navedena da se udalji od kuće zbog sklapanja braka.

Službenici Odjeljenja krim. policije PU Hadžići i Trnovo došli su do operativnih saznanja o kojoj se nepoznatoj osobi radi. Inicijali su M.J. (1992.) i radi se o državljaninu Srbije, koji je putem društvenih mreža naveo maloljetnu M.A. da se udalji od kuće zbog sklapanja braka, piše Face.

Brzom reakcijom policijskih službenika Uprave policije KS Odjeljenja krim. policije PU Hadžići i Trnovo, FMUP, Policijske postaje sjever Mostar, M.J. (1992.) je lociran, kao i maloljetna M.A.

U tom trenutku nalazili su se u Mostaru i bili su na putu ka Crnoj Gori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *