U Velež dolazi novi defanzivac, povremeni Iranski reprezentativac Aref Gholamij

Fudbalski klub Velež tragao je za defanzivcem i, čini se, konačno ga pronašao, a riječ je o novom strancu koji će boraviti u Mostaru.

Nakon što su prodali brazilskog stopera Brunu Oliveiru u Južnu Koreju, Velež je bio primoran pronaći alternativu, pa se na kraju odlučio za dovođenje povremenog iranskog reprezentativca Arefa Gholamija.

Neslužbeno saznajemo da će 26-godišnji stoper sutra doć u Mostar kako bi obavio liječničke preglede, a zatim i potpisao ugovor s Rođenima, naravno ako sve bude po planu i programu.

Gholami je igrao u Sepahanu, Zob Ahanu, Fooladu i Esteghlalu. Nakon godina nastupa u Iranu, prvi put će napustiti svoju zemlju i sada karijeru nastaviti u Bosni i Hercegovini.

On je imao jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Irana prije dvije godine, a igrao je i za omladinske selekcije. U Iranu je fudbaler izuzetno popularan budući da ima 1,1 milion pratilaca na Instagramu.

Nije poznato kada će Gholami debitovati, ali nije isključeno da to bude već u 20. kolu, u kojem Mostarci u derbiju dočekuju Borac. Taj meč planiran je za subotu od 16 sati. Ako to ne bude slučaj, onda će morati pričekati do 2. marta i utakmice Posušje – Velež.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *