UŠS Fortuna Mostar je novi prvak Kantonalne lige HNK

Jedna odlična takmičarska sezona je iza seniora UŠS „Fortuna“ Mostar. Do kraja prvenstva ostala su još tri kola, ali po bodovnoj razlici prvak je već poznat. Odlično su započeli sezonu i nisu imali niti jedan poraz u jesenjem dijelu prvenstva. Istim tempom nastavili su i proljetni dio, gdje su upisali samo jedan poraz i jedan neriješen rezultat, i to jučer u utakmici protiv ekipe NK „Neretva“ Čeljevo. Rezultat je na poluvremenu glasio 1:1, a podjelom bodova je i završila utakmica- 2:2. Strijelci za Fortunu bili su Kenan Maksumić u prvom poluvremenu te Emin Ćupina u drugom.

Utakmica nadoknade protiv ekipe HNK „Branitelj“,  koja je dugo najavljivana, registrovana je Odlukom NS u korist Fortune nakon što se fudbaleri Branitelja po drugi put nisu pojavili na utakmici.

Fortuna trenutno ima osvojenih 40 bodova i liderska pozicija im je sigurna.

Relativno su mladi učesnici lige, ovo im je tek druga godina takmičenja, i već prelaze u veći rang. Ostvarili su svoj cilj i ispunili kako svoja, tako očekivanja svojih simpatizera. Njihov imperativ u svakoj utakmici je bilo dati svoj maksimum i to im se isplatilo. Titula prvaka u ovakoj vrsti takmičenja za klub koji nije tako davno osnovan je za svaku pohvalu.

Svoje oduševljenje nije krio ni trener Fortune, Sulejman Isić, koji je prokomentarisao trenutnu situaciju.

„ Uspjeli smo ostvariti naš cilj. Hvala momcima što su u svakom trenu bili maksimalno na raspolaganju. Nije uvijek bilo lako, s obzirom na naše uslove, ali ovaj put pobjedilo je naše zajedništvo. Spremni smo za viši rang i ljestvica je opet visoko postavljena.“

Predsjednik kluba, Elvis Ćorić zahvalio se igračima i trenerima na odličnoj sezoni i kratko poručio: “Tek smo počeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *