Velež je na današnji dan prije 31 godinu igrao posljednji put “Pod Bijelim brijegom”

FK Velež na današnji dan 1992. godine odigrao je posljednju utakmicu kao domaćin na stadionu pod Bijelim brijegom.

“Na današnji dan, 1992. godine, FK Velež je odigrao posljednju utakmicu kao domaćin na stadionu pod Bijelim brijegom.Tog 15. marta, 1992. godine, Velež je ugostio Zemun i upisao pobjedu rezultatom 2:0. Strijelci su bili Juričić i Jedvaj. Na teren su tada istrčali: Pudar, Gosto, Glogovac, Čampara, Bejatović (S. Musa), Jedvaj, Beširević, Karabeg (Pušić), Juričić, Maslovar i Jokišić. Trener je bio Franjo Džidić.

Podsjetimo, Velež je u Jugoslaviji svoje domaće susrete igrao na stadionu pod Bijelim brijegom, ali nakon posljednjeg rata Rođenim je oduzet stadion te svoje utakmice igraju na stadionu u Vrapčićima. Grad Mostar je Zrinjskom dao stadion na korištenje na period od 100 godina.

Stadion Rođeni u Vrapčićima je trenutno u boljem stanju nego stadion pod Bijelim brijegom koji već duži niz godina nije doživio neke značajne rekonstrukcije.

Popularni Rođeni su na putu da naprave najbolji stadion u Bosni i Hercegovini početkom izgradnje i zadnje tribine nakon čega bi trebalo uslijediti natkrivanje tribina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *